Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Η «υπεύθυνη» και ο «αντιμνημονιακός» ή ποιος από τους δύο μας κοροϊδεύει… (ή μήπως και οι δύο;)


Η «υπεύθυνη» και ο «αντιμνημονιακός»
ή ποιος από τους δύο μας κοροϊδεύει…
 (ή μήπως και οι δύο;)

Ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες η συνεργασία του κ. Κελάφα με τη νεότευκτη δημοτική παράταξη της ΔΗΜΑΡ Περιστερίου με όνομα «Πολίτες σε δράση».
Δεν θα ασχοληθούμε με την πολιτικά απαράδεκτη απόπειρα υφαρπαγής και τη συνειδητή προσπάθεια πρόκλησης σύγχυσης με το όνομα που διάλεξαν. Ένα όνομα παραπλήσιο με αυτό της παράταξης «Ενεργοί πολίτες» που έχει επί χρόνια συνεχή παρουσία και δράση στο Περιστέρι, ενώ είναι ακριβώς ίδιο με το όνομα της παράταξης που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο γειτονικό Χαϊδάρι αλλά και σε άλλους δήμους. Δεν θα ασχοληθούμε γιατί αντίθετα με αυτούς, όλοι οι Περιστεριώτες ξέρουν να διακρίνουν και να ξεχωρίζουν την ήρα από το στάρι.
Ούτε θα σχολιάσουμε την ουσία του ονόματος, μιας και «πολίτες» μπορεί να είναι, αλλά «σε δράση» ούτε ως αστείο δεν μπορεί να εκληφθεί. Γιατί αν πίστευαν ότι είναι «σε δράση» ή ότι η «δράση» είναι το κύριο χαρακτηριστικό τους, σε κάποια δράση θα τους είχε δει η κοινωνία του Περιστερίου τα τελευταία χρόνια. Στους αγώνες για την δημόσια υγεία και το μη κλείσιμο των ιατρείων του ΙΚΑ στο Περιστέρι και την Ανθούπολη ή του Κέντρου υγείας στο Μπουρνάζι, στους αγώνες κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων των εκπαιδευτικών, των σχολικών φυλάκων, των δημοτικών αστυνομικών, στους αγώνες για τη μη συγχώνευση των σχολείων του Περιστερίου, στους γενικότερους αγώνες για την αντιμετώπιση των συνεπειών της μνημονιακής λαίλαπας.
«Απόντες στη δράση» είναι, απόντες σε όλα, ακόμα και στις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης που έχουν δημιουργηθεί στην πόλη μας.
Βέβαια ήταν παρόντες ενεργά και θετικά σε όλες τις τροϊκανές επιθυμίες, σε όλες τις συκοφαντίες κατά του λαού, του ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα της Αριστεράς, σε όλες τις επιστρατεύσεις απεργών και τις απεργοσπασίες, σε όλες τις τοπικές παρασκηνιακές ίντριγκες που αποσκοπούν στο να ανακόψουν το ρεύμα της Ανατροπής που έρχεται -είναι εδώ- στο Περιστέρι, στην Περιφέρεια, στη Χώρα.
Ακόμα και στο δειλό και ένοχο βήμα του κ. Κουβέλη να αποχωρήσει από την συγκυβέρνηση της συμφοράς, όταν βέβαια είχε ήδη συντελεστεί το μεγάλο έγκλημα, τα «επιφανή» στελέχη της ΔΗΜΑΡ Περιστερίου διαφώνησαν…
Δεν θα ασχολιόμαστε μαζί τους αν μπορούσαν να συγκροτήσουν ένα δικό τους ψηφοδέλτιο, με τις θέσεις τους και δείχνοντας το πραγματικό πρόσωπό τους. Αν στις εκλογές μετρούσαν την απήχηση των δικών τους θέσεων, πόσα δηλ. απίδια πιάνει ο μνημονιακός σάκος τους με τον δικό τους υποψήφιο δήμαρχο, όπως διέδιδαν εδώ και μήνες.
Αποφάσισαν όμως αυτοί που είναι ίσως μνημονιακότεροι των μνημονιοειδών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να κρυφτούν πίσω από τον «αντιμνημονιακό» κ. Κελάφα που μιλά για την «ταπείνωση» που μας έφεραν τα μνημόνια, που καταγγέλλει «τις πολιτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στα μνημόνια», που διακηρύσσει ότι «αναζητά τις δυνάμεις που θα θέσουν τέρμα στα μνημόνια» και θα ακυρώσουν «τα σχέδια της τρόικας, για παραχώρηση δημοτικών υπηρεσιών όπως καθαριότητα και πράσινο σε ιδιώτες και εργολάβους», που οραματίζεται «το Περιστέρι να ανάψει το φυτίλι της ανατροπής»!
Με αυτή τους την απόφαση αποδεικνύουν έτσι την συνέπειά τους, αλλά παράλληλα και την αφερεγγυότητα του συνδυασμού του κ. Κελάφα που τους αποδέχτηκε.
Γιατί πως αλήθεια ο κ. Κελάφας θα εξηγήσει ότι στα 2 πρόσφατα κείμενα της ΔΗΜΑΡ Περιστερίου που αφορούν στις δημοτικές εκλογές, δεν αναφέρεται ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ η λέξη «μνημόνιο», ενώ κρύβονται επιμελώς οι ολέθριες συνέπειες του;
Πως θα δικαιολογήσει ότι η ΔΗΜΑΡ Περιστερίου θεωρεί το μνημόνιο και τα μέτρα που επιβλήθηκαν σε βάρος του Ελληνικού λαού, περίπου ως αναπόφευκτη φυσική καταστροφή – μάλλον ούτε «καταστροφή», ευλογία τα θεωρούν- ενώ με επιχειρηματολογία Σαμαρά-Βενιζέλου και Μπίστη, προπαγανδίζουν ότι είμαστε ήδη στην "μεταμνημονιακή εποχή" και ότι έγινε-έγινε και μάλιστα καλώς;
Μήπως θα μας πει και ο κ. Κελάφας το «τι να κάναμε, έπρεπε να σώσουμε την χώρα» και «τα μνημόνια ήταν μονόδρομος», όταν ακόμα και το ΔΝΤ σήμερα αναγνωρίζει το «λάθος» και το έγκλημα που έχει συντελεστεί σε βάρος του λαού, ολόκληρης της κοινωνίας και ιδιαίτερα των πιο φτωχών στρωμάτων της.
Ή θα μας πει και αυτός το «η κρίση είναι ευκαιρία» μαζί με το «μαζί τα φάγαμε», δικαιολογώντας ακόμα και την κατανομή των θέσεων του κρατικού μηχανισμού με το σύστημα 4-2-1 μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ;
Μήπως η παντελής απουσία στα κείμενα της ΔΗΜΑΡ Περιστερίου λέξεων όπως «φτώχια», «ανεργία», «απολύσεις», «άστεγοι», «αυτοκτονίες», «μετανάστευση», «υπερχρεωμένα νοικοκυριά» «πλειστηριασμοί», «απλήρωτοι εργαζόμενοι», «λουκέτα», «χαράτσια», «κατάργηση δημοκρατικών δικαιωμάτων», είναι άνευ σημασίας για τον κ. Κελάφα και σημασία έχουν μόνο τα λίγα ψηφαλάκια που νομίζει ότι θα του φέρει η ΔΗΜΑΡ Περιστερίου;
Ή μήπως θεωρεί και ο κ. Κελάφας ότι έννοιες και ιδέες της Αριστεράς όπως «κοινωνικές τάξεις», «καπιταλισμός», «οικονομικά συμφέροντα», «τραπεζικό κεφάλαιο», «διαπλοκή», «πελατειακό κράτος», είναι έννοιες που δεν αποτελούν το υπόβαθρο της μετατροπής της χώρας μας και του λαού της σε ζωντανό πειραματόζωο των «αφεντικών» της Ευρώπης στην προσπάθειά τους για επιστροφή όλων των Ευρωπαϊκών χωρών στις εργασιακές σχέσεις των αρχών του προηγούμενου αιώνα.
Δυστυχώς για τον κ. Κελάφα, η συμμαχία του με την ΔΗΜΑΡ Περιστερίου –όπως και αυτή με τα ορφανά του ΠΑΣΟΚ, τα υπολείμματα της «ΒενιζΕλιάς» και των «58 του Μπίστη»- αποδεικνύει την υποκρισία του όρου «αντιμνημονιακός» όπως βέβαια και του όρου «ανεξάρτητος», ενώ τον εκθέτει μιας και μέχρι πριν λίγο καιρό ούτε ήθελε να ακούει για την πιθανότητα συμπόρευσης μαζί τους.
Δυστυχώς για τον κ. Κελάφα, όπως και για τον κ. Παχατουρίδη που το μεσημέρι συντρώγει με τον κ. Σαμαρά και το βράδυ κλαίει στα κανάλια για τις συνέπειες των μνημονίων, η ψεύτικη εικόνα του ανεξάρτητου και «αντιμνημονιακού» υποψήφιου ξεθώριασε. Το «τα ράσα δεν κάνουν τον παπά» ισχύει και για αυτόν, όπως ισχύουν και αυτά που αναφέρονται για τον «αντιμνημονιακό» κ. Παχατουρίδη σε πρόσφατη ανακοίνωση της παράταξης «Ενεργοί πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι»:
«Το μνημόνιο δεν είναι μια αφηρημένη έννοια για να είμαστε υπέρ ή κατά. Είναι η εφαρμοσμένη πολιτική για την καταστροφή της χώρας. Είναι η πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια και που οδήγησε τον λαό και τη χώρα στην σημερινή κατάσταση. Είναι η πολιτική που έχει υιοθετηθεί από συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις που κυβερνάνε, τη Ν.Δ., το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τη ΔΗΜ.ΑΡ. μέχρι πριν λίγο καιρό. Όταν λοιπόν κάποιος δηλώνει αντιμνημονιακός, είναι κατά των παραπάνω πολιτικών στην πράξη, αλλά και κατά των κομμάτων που τις υλοποιούν.
Αν είναι βουλευτής ή κόμμα τις καταψηφίζει, αν είναι εργαζόμενος αντιδρά, διαδηλώνει, παλεύει για τα δικαιώματά του. Αν είναι δήμαρχος (σ.σ. ή υποψήφιος δήμαρχος), αντιστέκεται, κινητοποιεί τους δημότες, μπαίνει στην πρώτη γραμμή και αγωνίζεται.»

Οι πολίτες του Περιστερίου την ώρα που καταστρέφεται η ζωή τους έχουν ανάγκη ένα Δήμο που θα διοικεί μια δημοτική παράταξη μαζί με αυτούς και για αυτούς. Με πρόγραμμα και θέσεις, για να κρατηθεί η κοινωνία όρθια, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλες τις γειτονιές του Περιστερίου, για την στήριξη των δημιουργικών δυνάμεων και την παραγωγική ανασυγκρότηση της πόλης, για την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην λήψη των αποφάσεων, για την Ανατροπή των πολιτικών που μας οδήγησαν εδώ.
Οι πολίτες του Περιστερίου έχουν ανάγκη ένα Δήμο που θα διοικεί μια δημοτική παράταξη με νέους ανθρώπους και με φερέγγυα πρόσωπα που έχουν δοκιμαστεί στην πορεία πολλών χρόνων, από την εποχή ακόμη του αγωνιστή και αριστερού Δημάρχου Δ. Φωλόπουλου, όπως είναι ο υποψήφιος δήμαρχος των Ενεργών Πολιτών, ο Φώτης Κουγιουμτζής.

για να αλλάξουμε το Περιστέρι
μαζί
να αλλάξουμε τη ζωή μας

17/3/2014
Σταύρος Κουνάδης
μέλος της δημοτικής παράταξης
«Ενεργοί πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι»